söndag 30 oktober 2011

Förlossningen och helvetesveckan efteråt

Jag skulle hellre föda en gång i veckan än att amma tror jag. Jag har mått sååå dåligt veckan som gått pga amningsproblem. Var inne på bb både i fredags och igår för att få hjälp och råd, i fredags tog jag först beslutet att lägga ner men när jag kom hem så kände jag att jag inte kunde det trots allt, Jagger vill ju så gärna amma. Har varit helt förstörd både psykiskt och fysiskt pga detta. Har haft extrema sår på bröstvårtorna som blöder och brösten har varit så spända och ömma så det går inte att beskriva, man måste nog uppleva det för att förstå den enorma smärtan. Jag har fött två barn utan smärtlindring men för att kunna amma skulle jag nog behöva bli nedsövd. Sen blir det ond cirkel, sår->spänd mamma->svårt att få ett bra tag-> mer sår-> släpper ingen mjölk-> ännu mer spända bröst-> ännu svårare att få tag->mer sår= kaos!!!!!!!! Pumpade ett dygn vilket resulterade i megaspända bröst pga så mycket torrpumpning för det är svårt att släppa till pump, feberfrossa, svettningar, en massa smärtstillande och en massa gråt. Så har den här veckan varit. Jag vill ju bara kunna få njuta av min lilla Magda. Nu är det iaf antibiotika och så har jag hyrt en elpump så vi kämpar på. Bara det att mjölken har börjat ysta sig pga att jag inte fått ut nåt på ett tag , kommer ut geleklumpar stora som femkronor, inte så konstigt att det gör ont! Är för envis för mitt eget bästa. Ger ersättning då jag inte lyckas få ut tillräckligt än men mitt mål är att få detta att funka. Ska till amningsexperten imorgon igen så får vi se.

Förlossningen var däremot jättebra. Hade värkar till och från fr.o.m. fredagkväll vid nio. Hela lördagen kom och gick det, när det kom så gjorde det ju rejält ont så jag var ganska säker på att det hade startat iaf. Vid nio på kvällen började det bli tätare värkar och började klocka. Som förra gången var det även nu täta men korta värkar. Ca 1 min emellan och varade ca 25 s. Ringde in vid 22 och de tyckte jag skulle åka in. Jag sa att jag väntar en halvtimme. Började känna mer och mer att det var dags och vid kvart i elva åkte vi. Blev inskrivna 23 och 00:18 var hon ute. Det gjorde ju självklart sjukt ont men jag kände inte för nån smärtlindring ändå, finns liksom ingen lämplig tid för det tycker jag. Det jag tycker är värst är själva utdrivningsfasen och där är det ju i princip bara lustgas som finns att tillgå och jag har inte tid och lust att ligga och andas i en mask, jag är för koncentrerad på att få ut barnet då plus att jag måste skrika och då vill jag inte hålla på med nåt annat. Epidural är ju mer för öppningsfasen och då känner jag heller inte att jag behöver nån smärtlindring, det är för mig mycket mer hanterbart än när barnet är på väg ut. Värkarna kommer och man vet att det går över bara man står ut den minuten men man får ju vila emellan. Krystade i 8 min, förra gången var det 15. Sambon sa att det var en pojke för att hon liknade Sigge så jag trodde ju det då, sen tog det nån minut innan hon kom upp till mig för de var tvungna att ta blodprov på henne pga att jag är rh negativ, hon är visserligen också det vilket vi visste innan men eftersom det är så nytt så vågar de inte lita på det till hundra procent. Sen när hon kom upp så såg jag ju att det inte var en kille, utan en liten tjej. Det är ju det jag har trott hela tiden, kändes dock konstigt, så osannolikt på nåt sätt, det är så kul att nu ha fått en av varje. Hade såklart blivit överlycklig för en kille också men detta känns verkligen som jackpot. Hon är superfin. 3055 g och 48 cm så hon var ganska liten. Hon växer dock så det knakar.
Nu ska vi bara få ordning på amningen också så jag verkligen kan få njuta av mina två underverk.

3 kommentarer:

 1. Varmt grattis till det nya lilla knytet och hoppas det ordnar upp sig med ammningen! Styrkekramar!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är många som tipsat om den vagnen, men den var ju galet dyr. Över 16000 kr..
  Meb vääldigt fin!:-)

  SvaraRadera
 3. Hej igen! :)
  Vad blev det för pris när du beställde vagnen från Holland? Omständigt?

  Den billigaste i Sverige ligger på 15495 kronor inklusive frakt.

  I England ligger dom på knappt 11000 kronor.. (Ja, jag har blivit kär i den här vagnen och sambon verkar inte omöjlig.:))

  Hoppas du fått ordning på amningen nu!
  Kram

  SvaraRadera